| zdroj: odditycentral.com


Gastronomické peklo, nebo pochutina? V Mexiku prodávají zmrzlinu v housce

TÉMATA: mexiko | jídlo

user-avatar

Simona Knotková

3. 07. 2017 | 12:00

Možná jste už někdy měli zmrzlinový sendvič, který se skládal z mraženého krému mezi dvěma kousky sušenky. V Mexiku šli s tímto nápadem ještě dál a zmrzlinu podávají přímo v housce.

Pochutinu, kterou by jistě ocenily kuchařky z mimibazaru, prodávají v Mexiku vlastně už několik let. Až nyní se jí dostalo světové pozornosti díky několika virálním videím.

Doslovný zmrzlinový sendvič má svůj původ už v 50. letech, kdy ho ve městě Xonacatlan začala prodávat rodina Sanchezů. Zprvu to byl jenom nevinný experiment. Kombinace pečiva a studeného krému ale zákazníkům zachutnala natolik, že byla ponechána v nabídce a po různých pouličních stáncích se prodává dodnes.

Jako zvláštní ingredienci zmrzlináři přidávají na housku špetku soli, která zajistí, že se zmrzlina pomaleji rozpouští a dodá jí pikantní sladko-slanou chuť.

Chtěli byste něco takového ochutnat?

témata

user-avatar

Simona Knotková

3. 07. 2017 | 12:00

> ExtraStory   |   Inzerce