Návštěva téhle japonské restaurace je zážitek na celý život, | zdroj: youtube.com


Japonská restaurace podává nejpodivnější pokrmy na světě. No schválně, dali byste si něco z toho?

TÉMATA: japonsko | jídlo | restaurace | kuchyně

user-avatar

Tomáš Chalupa

9. 02. 2016 | 08:15

Šváby, krokodýly, hady, mloky, cvrčky, to vše si můžete dát v japonské restauraci Čchun-ťü ja. Podnik je proslavený kulinářskými bizarnostmi, nad kterými se většině lidí rozhodně sliny sbíhat nebudou. Ale Japonci jsou vyhlášení tím, že jedí spoustu podivných jídel. Restaurace tak o zákazníky nouzi nemá.

Restaurace ve městě Noge poblíž Jokohamy servíruje tyto pochoutky od roku 2009. Mezi opravdovými gurmety, kteří cestují po světě a hledají výjimečné pochoutky, je toto jeden z hlavních tipů při návštěvě Japonska. Šéfkuchař Fukuoka se snaží připravovat jídla z živočichů, jako jsou axolotli, mloci, hadi, nechybí ani pestrá paleta hmyzu nebo hlubokomořských ryb. Mnoho z nich je servírováno syrových. 

Nejoblíbenější pokrm je prý jednoznačně krokodýlí noha. K pití se podává saké z hadů žijících na ostrově Okinawa. Samozřejmě jde o prudce jedovatý druh. Skladuje se naložený v lahvích se saké, kterému tak prý dodává lepší chuť.

Jídla na menu se mění podle ročního období a dostupnosti surovin, které jsou lokální. Vše je prý mimořádně chutné, ovšem kdo to osobně nezkusil, těžko tomu uvěří. Takže doporučujeme, dejte si třeba smažené axolotly jako předkrm, krokodýlí nohu jako hlavní chod a jako zákusek rýži s křupavými červy nebo kobylkami. Zapijte hadím saké. Dobrou chuť!

 

user-avatar

Tomáš Chalupa

9. 02. 2016 | 08:15

> ExtraStory   |   Inzerce