Nanuk Gyeondyo je skvělý na kocovinu. | zdroj: munchies.vice.com
Gyeondyo je nanuk, který chutná po grepu a obsahuje malé množství hrozinkové šťávy. Právě hrozinky mají být onou zásadní přísadou, pijáci se jimi léčili z kocoviny už někdy od 16. století. Na účinky hrozinek byla dokonce v roce 2012 vypracována vědecká studie. Zjistilo se, že hrozinky zmírňují intoxikaci u pokusných krys. U lidí to tedy nejspíš zabírá podobně.
V Jižní Koreji bude podobný elixír jistě potřeba, průměrný Korejec tam totiž vypije 12,3 litrů tvrdé pálenky ročně. To jsou slušná čísla i na naše domácí poměry. Takže možná bychom také měli začít vyvíjet podobný zlepšovák na naše tuzemské opice.
témata
3. 06. 2016 | 09:00