Veverčino pivo vyděsí každého ochránce a milovníka zvířat.

Veverčino pivo vyděsí každého ochránce a milovníka zvířat. | zdroj: en.wikipedia.org


Nejšílenější nápoje světa: Pivo z mrtvé veverky?

TÉMATA: drinky | nápoje | šílenství |

user-avatar

Kateřina A.

4. 07. 2015 | 14:45

Pokud si myslíte, že vypijete všecho, co teče, tak vás musíme vyvést z omylu! Opravdové chuťovky jako například víno z myších mláďat porazí i skalní vyznavače okeny a alpy. Držte si žaludky, tady je sedm nejhorších drinků světa.

Myší a včelí víno


Víno z myších mláďat a včel je tradičním nápojem v Číně a Koreji. Obyvatelé těchto zemí věří, že nápoj je všelékem na různé zdravotní neduhy. Jeho příprava však je trošku drastická – ještě slepá mláďata myší jsou ihned po narození utopena v rýžovém vínu, kde se nechají rok louhovat. V případě včel jsou do vína ponořeny také velké kusy včelích plástů. Mrtvá tělíčka mohou ti největší gurmáni přikusovat během pití vína. Na zdraví!

Corned Beef Collins

Říká se, že hlad je převlečená žízeň. Dovedete si představit svůj oblíbený pokrm v tekuté podobě? Proč ne! Americký šéfkuchař Richard Blais si splnil sen a předělal oblíbený irský pokrm v nápoj. Corned Beef Collins je spojení whisky, extraktu z konzervovaného hovězího a šťávy ze zelí. Nic není nemožné!

Donut pivo


První pátek v červnu se v USA každoročně slaví jako Národní den donutů, tedy amerických koblížků z kynutého těsta s typickou dírou uprostřed. Při této příležitosti se spojily dvě firmy na výrobu piva a donutů, Rogue Ales a Voodoo Doughnut, a přišly na trh s pivem Bacon Maple Ale. Obsahuje 13 ingrediencí, mezi nimiž jsou donuty, slanina a javorový sirup. Mňam!

Hadí likér


Vietnamský alkoholický nápoj je vyroben ponořením celých hadích tělíček do rýžového vína nebo lihu, kde se louhují několik měsíců. Pro přípravu jsou vybíráni především jedovatí hadi, třeba kobra. Jiná forma nápoje se připravuje tak, že jsou tělní tekutiny hada smíchány s vínem a ihned vypity. Díky etanolu není už hadí jed v nápoji nebezpečný, což si nejsme jisti, jestli je jediná překážka, která by mu mohla ubírat na atraktivitě.

Šunkovo - sýrový koktejl


Luxusní záležitost z rukou someliéra jedné chicagské restaurace, Adama Segera, v sobě skloubila chuť sýru, šunky a koňaku. Prostě ingredience, které si jednoznačně říkají o to, spojit je v lákavý nápoj. Kvalitní španělská šunka Ibérico se nechá dva týdny naložená v koňaku, poté se přidává med, skořice a limetková šťáva. Nápoj je podáván s rozpečeným sýrem Manchego a snítkou rozmarýnu.

Cibetková káva


Přestože se jedná o luxusní nápoj bohatých, jeho původ začíná trochu někde jinde. U hovínek. A to doslova! Tato vyhledávaná specialita s unikátní chutí totiž prošla trávicím traktem drobné kunovité šelmy cibetky, která se živí kávovými boby. A když je vykadí, jedinečný nápoj se může začít připravovat. Z trusu se vybírají celá kávová zrna, která díky předchozímu procesu ztratila svou původní hořkost a získala jedinečnou chuť.  

Veverčino pivo


Nápoj s názvem Konec dějin není sám o sobě ničím zvláštní. Jedná se o čistě bylinné silné světlé pivo s nádechem jalovce a kopřiv.  Zvláštní je však způsob, jakým je tento nápoj podáván. Lahve jsou totiž umístěny do vypreparovaných těl mrtvých veverek, případně lasiček nebo králíků. Hrdlo je umístěno v tlamě zvířete, takže si pivo lijete přímo ze chřtánu veverky! Lákavá představa!

A na zdraví!

> ExtraStory   |   Inzerce

témata

Komentáře ( )

user-avatar

Kateřina A.

4. 07. 2015 | 14:45