Zmrzlé bubliny. Foto: Chris Ratzlaff | zdroj: YouTube


Podívejte se, co se stane, když budete v mrazivém počasí vyfukovat bubliny

TÉMATA: zima | fotky | extra nápady

user-avatar

Ivanhoe

8. 01. 2016 | 09:45

Když venku pořádně mrzne, člověk buď zůstává doma v teple, nebo využije vzácných příležitostí, které extrémně mrazivé počasí nabízí. Prostě jde ven a baví se. Třeba hrou s bublikufem, jako to dělá Chris Ratzlaff z Calgary v Kanadě, který u toho zároveň fotí a natáčí.

„Při teplotě -25 stupňů Celsia mýdlové bubliny zmrznou dřív, než prasknou, což přináší nesmírně fascinující efekt,“ říká Chris Ratzlaff. „Když se takto ochladí, můžete mě často vidět venku před domem, jak držím v jedné ruce bublifuk a v druhé kameru. Myslím, že si sousedé na tento druh mého chování už zvykli,“ prozrazuje.

Nicméně i zmrzlé bubliny jsou pořád velmi křehké, proto Ratzlaff musel experimentovat, než objevil tu správnou recepturu, která zaručí, že bublina nepraskne ani při sebemenším vánku. Kromě saponátu s vodou jej tvoří kukuřičný sirup a cukr. Chris vysvětluje, že sirup slouží k zesílení stěny bubliny a cukr napomáhá krystalizaci. Doporučuje směs předem vychladit v mrazáku, aby bubliny pak na vzduchu rychleji zmrzly.

Recept
200 ml teplé vody
35 ml kukuřičného sirupui
35 ml saponátu na nádobí
2 polévkové lžíce cukru
Smícháte a směs strčíte na chvíli do mrazáku. Pak se teple oblečete a jdete ven vyfukovat bubliny.
Výsledek stojí za to, jak ostatně vidíte v naší fotogalerii.

user-avatar

Ivanhoe

8. 01. 2016 | 09:45

> ExtraStory   |   Inzerce