Taky to vidíte černě? | zdroj: kotaku.com


Tenhle hamburger v restauraci nespálili. Vyrobili ho z uhlí a vypadá odporně, ale...

TÉMATA: styl | japonsko

Černý jako uhel, tak vypadá poslední fastfoodový hit amerického řetězce rychlého občerstvení v Japonsku. Našinec by ho zřejmě nevzal do pusy z obav, zda ho nešikovní kuchaři nepřipekli v mikrovlnce. Japonci se však po černém hamburgeru můžou zbláznit. Čím to, že je tak černý?

user-avatar

Konny

12. 09. 2014 | 00:34

Bambusové uhlí
Kuchařské tajemství tkví ve dvou poněkud překvapivých ingrediencích. Tím prvním je bambusové uhlí, které u nás znají snad jen puberťačky z náplastí, kterými si z pórů na nose odstraňují černé tečky. 
Oliheň
Druhá složka receptu zní ještě exotičtěji: inkoust z olihně! Právě jím je obarven kečup, bez kterého si hambáče neumíme představit. Vyrábí se z mořské potvůrky, jež je příbuznou hlavonožcům, sépiím a chobotnicím. Stejně jako ony má osm noh a dvě chapadla. V českém rybníku ani v našich obchodech olihně nenajdete, zato se však hojně používají v japonské kuchyni. Olihňový inkoust dává omáčkám příjemně slanou chuť a mírně rybí šmrnc.
Plátky sýra z bambusového uhlí
Burger King uvedl na trh rovnou dvě verze „gotického hamburgeru“. Černá perla za necelé tři dolary má černý karbenátek, sýr i omáčku, zatímco dražší Černý diamant (4 £) je navíc ozdoben hlávkovým salátem, rajčetem a cibulí. Oba budou k mání od 19. září, ale jen po časově omezenou dobu. 
Jak někteří zlomyslně poznamenávají, v kombinaci s tmavou kolou bude tenhle pokrm ideální pro pesimisty, co všechno vidí rádi černě. 
V prodeji od 19. září
 
 

> ExtraStory   |   Inzerce

témata

Komentáře ( )

user-avatar

Konny

12. 09. 2014 | 00:34