Jako obří kapka vody vypadá japonský vodní dezert shingen mochi. | zdroj: i.imgur.com


Tohle není kapka vody, ale japonský vodní koláč!

TÉMATA: food art | dezerty | extra nápady

user-avatar

Blondie

7. 05. 2015 | 08:30

Pokud někdo umí čarovat, pak japonští kuchaři. Sice ještě nedokážou přeměnit vodu na víno, ale zato z vody vykouzlí sladký a úžasně chutný dezert.

Vodní koláč neboli shingen mochi, jak jej Japonci nazývají , se výhradně vaří z křišťálově čisté vody pramenící v Japonských Alpách a z bílého prášku agaru, který se vyrábí z mořských řas a vyznačuje se vysokou želírovací schopností.

Japonci vroucí roztok nalijí do speciálních kulatých forem s malým otvorem a nechají v chladu ztuhnout. Průhledné, jako by skleněné koule pak podávají na mističkách z bambusu, polévají sirupem z hnědého cukru (kokumitsu) a sypou praženou sójovou moučkou zvanou kinako.

Byť se našinci může tento dezert jevit poněkud slizký a jako pouhá hrouda sulcu, Japonci tvrdí, že je nesmírně osvěžující a chutný. Připomínají však, že se musí po naservírování rychle zkonzumovat, protože po půlhodině se rozpadne a vrátí do svého původního, tekutého stavu!

 

user-avatar

Blondie

7. 05. 2015 | 08:30

> ExtraStory   |   Inzerce