| zdroj: thisiscolossal.com


Tyhle geody jsou ve skutečnosti z čokolády a cukru. Výroba cukrářům trvala půl roku

TÉMATA: food art | extra nápady

user-avatar

Simona Knotková

5. 04. 2017 | 08:00

Dvojice studentů z newyorské kulinářské školy Culinary Institute of America se před několika měsíci pustila do ambiciózního projektu. Alex Yeatts a Abby Lee Wilcox se rozhodli vytvořit jedlou geodu, tedy kámen s dutinou, kterou nejčastěji vyplňují krystaly. Horninu nahradila čokoláda zformovaná do obřího vejce, její výplň pak cukráři vyrobili pomocí glukózového sirupu vytvarovaného do kamínků. Celkem trvalo šest měsíců, než krystaly uvnitř čokolády "vyrostly". Jejich podoba byla překvapením i pro samotné tvůrce, kteří do poslední chvíle netušili, jak všechno dopadne. Výsledek je úchvatný.

user-avatar

Simona Knotková

5. 04. 2017 | 08:00

> ExtraStory   |   Inzerce
Zavří­t reklamu