Zmrzlina ze samých okvětních plátků. | zdroj: Facebook


Už žádné kopečky, ale okvětní plátky. Nejlepší zmrzlina na světě je jako květina

Nač dělat věci obyčejně, když je můžeme udělat netradičně a exkluzivně. Zřejmě to bylo pohnutkou ke vzniku jedinečné italské zmrzliny Amorino Gelato, která se poprvé na trhu objevila v roce 2002.

user-avatar

Blondie

27. 10. 2014 | 07:03

Kromě toho, že je oproti běžným druhům zmrzlin poctivější, smetanově krémovější a chutnější, umí potěšit i estétovo oko. Místo nevzhledně navršených kopečků vám zruční a speciálně vyškolení zmrzlináři vykouzlí ze zmrzlé hmoty bohatý květ chryzantémy.

Mají na to speciální naběračku, se kterou vrství po obvodu kornoutu různobarevné plátky zmrzliny. A přidají něco navrch jako třešinku.

Kromě toho, že takto esteticky vytvarovaná zmrzlina vypadá nadmíru vábně, má to i své ryze praktické účely. Díky této technice totiž můžete na jedno posezení ochutnat z většího množství druhů zmrzliny. Je to jako si nechat naaranžovat kytici v květinářství. Zmrzlináři vám na vaše přání vytvoří bohaté aranžmá skládající se z vašich oblíbených barev a příchutí.

Kromě toho, že tahle zmrzlina vypadá už od pohledu fantasticky, báječně také chutná. Je to tím, že zakladatelé Amorina – dva italští kamarádi Cristiano Sereni a Paolo Benassi – si potrpí na vysokou kvalitu svých produktů, garantovanou používáním poctivých přírodních surovin, čerstvých bio vajíček od „šťastných slepic“ a toho nejlepšího plnotučného mléka a smetany. Tedy žádná umělá barviva ani umělé příchuti.

Má to ovšem jeden vážný nedostatek: u nás v Česku tohle zmrzlinářství nikde nenajdete. To nejbližší je v Rakousku, ve Štýrském Hradci.

Podívejte se, jak vám naservírují zmrzlinu v Paříži. 

> ExtraStory   |   Inzerce

témata

Komentáře ( )

user-avatar

Blondie

27. 10. 2014 | 07:03