| zdroj: odditycentral.com


V newyorské restauraci Enoteca Maria vám bude chutnat. Místo kuchařů tu vaří babičky z celého světa

TÉMATA: new york | restaurace

user-avatar

Simona Knotková

27. 10. 2016 | 14:00

Jako od babičky – už jste taky někdy uctili hostitele podobnou frází? V newyorské restauraci Enoteca Maria se přitom nejedná jenom o lichotku, o strávníky se zde skutečně stará tým babiček.

S nápadem přišel majitel Jody Scaravella před dvanácti lety. V osobním životě tehdy zažíval těžké období a krátce po sobě mu zemřela babička, matka a sestra. Útěchu hledal v práci a přišel s konceptem restaurace, ve které bude vařit italská babička. Napsal inzerát, ve kterém hledal "italskou hospodyňku k vaření regionálních pokrmů". Na "pohovor" mu pak s i jídlem a celými rodinami chodily ženy přímo k němu domů, protože restaurace ještě nebyla vystavěná. "Bylo to jak ve filmu od Felliniho," vzpomíná.

Poté, co restaurace ve Staten Island konečně vyrostla, originální koncept si začal žít svým vlastním životem. Z původně italské restaurace se nakonec stala přehlídka kuchařského umu babiček z celého světa a návštěvníci mohli ochutnat už jídla z Palestiny, České republiky, Alžírska či Nigérie.

Podnik si klienti natolik zamilovali, že si místo v něm rezervují i lidé z Evropy či Austrálie. Nadšený je i sám Scaravella. "Miluji naše jídlo. Tradiční recepty s tajnými rodinnými ingredienci. Lidé už na takovou kuchyň zapomínají, svět holduje fast foodům a jednorázovkám. Chci ochránit domácí způsob vaření."

user-avatar

Simona Knotková

27. 10. 2016 | 14:00

> ExtraStory   |   Inzerce