Zmrzlina v trdelníku zvedla Praze popularitu ve světě. | zdroj: Instagram.com
Čtete správně – trubička z koblihového těsta obalená ve skořicovém cukru, která má největší vlnu popularity dávno za sebou. Jak je tedy možné, že jsou z ní paf až za oceánem? Prodejna Good Food, která sídlí v Karlově ulici přímo v centru matičky Prahy, totiž přišla s geniálním nápadem. Upečené těsto začala zevnitř potírat nutellou nebo borůvkovou marmeládou a plnit krémovou vanilkovou zmrzlinou, případně jahodami se šlehačkou. Z kalorické bomby se stal okamžitě hit a jejími fotkami se plní Instagram bleskovou rychlostí.
Jednou je v pozadí Vltava, podruhé panorama Staroměstského náměstí, ale hlavní motiv je vždy stejný – sladká "prasárnička", ze které se můžou blahem pominout dokonce i rozmlsaní Američané. Good Food si může gratulovat, vcelku jednoduše stvořila celosvětový hit. Všechny fotky totiž spojuje také další věc – nadšené popisky. "Potřeboval bych tak 12 takových!", "Čím jsme si zasloužili tolik dobra?", "Nejlepší věc, co jsem kdy jedla!" – to je jen pár z nadšených ód na tuhle vylepšenou pochoutku.
A co vy? Možná právě v Praze žijete a jestli ne, rozhodně to do ní máte blíž než fanoušci trdelníkové zmrzliny z USA nebo Ruska. Neměli byste se tak co nejdřív vypravit ten zázrak také otestovat?! My rozhodně půjdeme!
témata
2. 03. 2016 | 09:00